Welke wielen voor welke ondergrond?

Een belangrijk onderdeel van de bureaustoel zijn de wielen waarmee de stoel contact maakt met de grond. Een soepele ervaring is afhankelijk van goede wielen die voldoende rollen om vrij te kunnen bewegen en tegelijkertijd sterk genoeg zijn om je bureaustoel stabiel te houden. Bovendien wil je voorkomen dat je wielen krassen op je vloer veroorzaken. Om de beste ervaring te realiseren is het kiezen van de juiste wielen voor jouw ondergrond cruciaal. Maar welke wielen zijn geschikt voor welke ondergrond?

 

Welke bureaustoelwielen voor mijn vloer?

Zachte wielen zijn voor harde ondergronden zoals: laminaat, parket, beton etc. Het zachte materiaal krast niet en produceert weinig geluid. Harde wielen zijn geschikt voor zachte ondergronden zoals vloerbedekking, tapijt etc. Het harde materiaal geeft niet mee en rolt soepel over deze lastige vloeren. Naast harde en zachte wielen levert Gebruiktebureaustoel.nl ook multifunctionele wielen. Deze zijn geschikt voor ieder type vloer. Voor harde vloeren hebben we overigens ook geremde wielen. Deze wielen beschikken over een mechanisme dat de wielen afremt op het moment dat de stoel belast wordt. Als je het niet prettig vindt dat je stoel rolt tijdens het zitten, zijn deze geremde wielen iets voor jou. Wil je helemaal niet rollen met je stoel? Dan kun je een setje glijdoppen bestellen. Deze worden veel gebruikt onder loketstoelen.

 

Bestel direct in onze webshop

Wil jij een set harde of zachte wielen voor jouw bureaustoel? Bij Gebruiktebureaustoel.nl bestel je eenvoudig een extra setje wielen. Voeg de gewenste wielen toe aan je winkelwagen en ontvang jouw bestelling binnen enkele dagen thuis. We bezorgen gratis in Nederland. Wil je weten of een specifieke bureaustoel met harde of zachte wielen wordt geleverd, neem dan even contact met ons op.