Duurzame werkwijze

 

 

Bedrijven en instellingen kopen vaak om de zoveel jaar nieuwe kantoorstoelen, terwijl echt niet alle stoelen “versleten” zijn. Fiscaal mogen kantoorstoelen binnen 5 jaar afgeschreven worden (soms zelfs sneller), maar u begrijpt dat kwaliteit kantoorstoelen vaak 10 jaar of ruim meer mee kunnen. Zeker als ze tussendoor gereviseerd worden en of her-gestoffeerd, kunnen de stoelen weer 5 tot 10 jaar prima dienst doen!

 

Het is het specialisme van Jetchair om te herkennen welke merken en modellen veel gevraagde kantoorstoeltypen zijn en hoe deze weer als nieuw te krijgen zijn. Deze modellen kopen wij dan in grote series op, ruilen wij in of betrekken wij uit faillissementen. Ook kopen wij showroommodellen op bij kantoorinrichters en fabrikanten. Deze stoelen zijn dan vaak (zo goed als) nieuw!

 

Her-stofferen doen we op de originele stoffeerwijze zoals de fabrikant die ook doet. Dus ook met de eventuele dubbele stiknaden langs de zit- en rug kussens en dergelijke. Hiervoor werkt Jetchair intensief samen met grote stoffeercentrales die vaak ook werken met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

 

De zit- en rug kussens worden bij Jetchair in Geldrop van de stoelen gehaald en deze losse  kussens kunnen zo met honderden tegelijk gebracht en gehaald worden naar de stoffeercentrales, zonder dat de complete stoelen verplaatst hoeven worden! Hierdoor realiseren we een veel lagere CO2 uitstoot bij het transport dan veel van onze collega’s doen.

 

Voor de veel voorkomende stoelen merken en typen heeft Jetchair zelfs de zit- en rug kussens op voorraad liggen, in het zwart gestoffeerd. Krijgen we zulke types binnen, dan maken we de stoel in een handomdraai weer nieuw. Kijk hiervoor eens naar het filmpje, hoe het een en ander in zijn werk gaat.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZfU4DuiVavc&feature=youtu.be

 

Wij werken uitsluitend met hoogwaardige projectmeubelstoffen welke brandvertragend zijn en een hoge slijtvastheid hebben (van 100.000 toeren Martindale of meer). Vaak is de bekleding die wij toepassen op een gebruikte kantoorstoel zelfs beter dan u krijgt als u elders een nieuwe aanschaft. Alles voor een zo duurzaam mogelijke kantoorstoel die weer vele jaren mee gaat. Daar staan we voor bij Jetchair!