Zo herken je een comfortabele bureaustoel

Comfort is een niet te onderschatten eigenschap van een goede bureaustoel. We brengen immers vele uurtjes in de week door op deze stoel en om nek- of rugklachten te voorkomen is een juiste zithouding op je stoel erg noodzakelijk. Bureaustoelen zijn er dan ook in eindeloos veel soorten, maten en uitvoeringen. Of een bureaustoel lekker zit is afhankelijk van een aantal punten. Waar en comfortabele bureaustoel dan zoal aan moet voldoen? Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje, zodat je de juiste bureaustoel kiest voor in je kantoor thuis of op je werk. 

Let op de materialen

Het materiaal waar de bureaustoel van gemaakt is, zegt veel over het comfort. Net zoals dat er veel soorten bureaustoelen zijn, zijn er ook een heleboel materialen waaruit een stoel kan bestaan. Wat in ieder geval vaststaat is dat een comfortabele bureaustoel beschikt over een zachte, maar tegelijkertijd ondersteunende en slijtvaste bekleding. Goede voorbeelden zijn leer of een bekleding van katoen. Materialen als polyester of andere synthetische vezels zijn minder geschikt, aangezien dit niet goed ademt waardoor de stoel bij warmte plakkerig voelt. Over de stevigheid van de stoel zelf hoef je je doorgaans geen zorgen te maken: hiervoor worde sterke materialen als aluminium, kunststof of ijzer toegepast. 

Kun je de hoogtes makkelijk aanpassen?

Niets is zo vervelend als een bureaustoel die niet lekker zit doordat de hoogte verkeerd afgesteld is. Wil je de hoogte veranderen en gaat dit niet? Dan heb je een verkeerd type te pakken. De meeste bureaustoelen zijn voorzien van de inmiddels welbekende gaslift. Deze hendel zorgt ervoor dat je de stoel in de door jou gewenste hoogte of laagte kunt zetten. Ook moet de rugleuning kunnen bewegen: niet onbelangrijk. Want zo kun je je rugsteun naar persoonlijke voorkeur afstellen. Tot slot zijn er ook modellen op de markt met verstelbare armleuningen. Hoewel we onze armen vaak op tafel hebben liggen kan een goed geplaatste armleuning ook voor het nodige comfort en stevigheid zorgen.

Kies de stoel die bij jou past

Maak van het kiezen van je nieuwe bureaustoel geen haastklus. Het is belangrijk dat je werkzaamheden op een comfortabele manier uitgevoerd kunnen worden. Bovendien kun je ernstige klachten krijgen wanneer je urenlang in een verkeerde zithouding achter je bureau zit. Neem dus vooral de tijd om je bureaustoel uit te proberen en neem bovenstaande tips in acht. 

Laat je helpen bij je keuze

Twijfel je nog over het type bureaustoel of welke bureaustoel je wil kopen? Bekijk dan het aanbod van Gebruiktebureaustoel.nl. Wij geven diverse soorten en types een tweede leven: we voorzien ze van een nieuwe bekleding en repareren eventuele mankementen. En dat tegen een scherpe prijs. Neem voor vragen of advies bij je nieuwe aankoop desnoods contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag om weer met een rechte rug en een verbeterd comfort achter je bureau te laten zitten.