Wat is het verschil tussen een vergaderstoel en een bureaustoel?

De een gruwelt ervan, voor de ander een is het dé manier om hun plannen kenbaar te maken aan hun collega’s, zakenpartners of klanten: de vergaderruimte vormt nu eenmaal een centrale in een kantoor- of werkruimte. Net als in het overige kantoor is het ook belangrijk dat er in de vergaderruimte stoelen staan die een hoog comfortgehalte hebben. Tussen deze twee stoelen zit wel degelijk verschil. Waar moet je op letten als je een vergaderstoel of bureaustoel aan gaat schaffen? In dit blog gaan we hier dieper op in en lees je over de verschillen tussen deze twee soorten stoelen.  

De vergaderstoel

Vergaderen duurt doorgaans een uur tot enkele uren, maar zelden een hele dag. Daarom brengt men relatief gezien minder tijd door in de vergaderruimte en dus ook op de vergaderstoel. Dit betekent dat een vergaderstoel, hoewel niet altijd, vooral praktisch moet zijn. Comfort komt daarbij op een tweede plek, hoewel dit niet altijd juist is. Ook de stijl van de vergaderstoel moet in het interieur van de vergaderruimte passen. Omdat men tijdens een vergadering niet vaak van plek verwisseld zijn er geen specifieke eisen aan de poten: je treft doorgaans dan ook geen wielen onder een vergaderstoel. Een andere vereiste kan zijn dat de stoel stapelbaar is, waardoor het makkelijker is om meerdere stoelen in één ruimte op te bergen. Zo heb je in een mum van tijd extra vergaderstoelen bij de hand. 

De bureaustoel

Op een bureaustoel wordt in tegenstelling tot een vergaderstoel meer tijd doorgebracht. Bureaustoelen moeten daarom genoeg comfort bieden, zodat de werknemer geen last van zijn of haar rug krijgt. Om dit comfort nog te verhogen, bestaan er ook bureaustoelen waarvan de armleuningen apart afgesteld kunnen worden. Flexibiliteit is een andere eigenschap van de bureaustoel. Ze zijn daarom vaak juist wel uitgerust met wielen zodat men snel naar een kast of bureau kan rollen. 

Een stoel uitproberen

Met name mensen met een kantoorbaan weten hoe fijn het is om een stoel onder zich te hebben die lekker zit. Dit komt niet alleen de werkhouding, maar ook de goede zithouding ten goede. Wanneer je stoelen gaat aanschaffen is het verstandig om ze eerst altijd even uit te proberen: kunnen ze goed worden afgesteld? Werken alle hendels? En vooral: hoe zit de stoel, de oppervlakte waarop men zit zelf en de natuurlijk rugleuning. Kunnen deze ook naar persoonlijke wens afgesteld worden?

Aanbod stoelen

Jaarlijks doen kantoren, bedrijven, verenigingen en instellingen veel bureau- en vergaderstoelen van de hand. Vaak zijn de stoelen ‘op’ en versleten en worden er nieuwe stoelen aangeschaft. Voor sommige bedrijven is dit toch al snel een aardige investering. Maar wist je dat een ‘nieuwe stoel’ helemaal niet zo duur hoeft te zijn? Gebruiktebureaustoel.nl koopt tweedehands bureau- en vergaderstoelen op en repareert ze waar nodig. Ook worden ze voorzien van nieuwe onderdelen. Deze vernieuwde stoelen verkopen wij weer tegen een scherpe prijs. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en bekijk ons online assortiment of bezoek de showroom in Geldrop.