Wanneer kies je voor PU leer?

Wanneer kies je voor PU leer?

Bureaustoelen zijn er in allerlei soorten, maten en uitvoeringen. Niet alleen zijn er stoelen met stoffen zitoppervlaktes, ook leer is een vaak geziene bekleding. Hierin zijn weer verschillende uitvoeringen mogelijk. Zoals het Polyurethaan of PU leer. Maar wanneer kies je voor stoelen van PU leer? In onderstaand blog praten wij u graag bij over alle verschillende mogelijkheden evenals wat er zoal bij komt kijken om een PU lederen stoel te onderhouden. Bij Jetchair staan wij altijd klaar met aanvullend advies en tips.

Is PU leer echt leer?

Een lastige vraag die met zowel ja en nee te beantwoorden is. PU leer wordt namelijk samengesteld uit verschillende resten leer of splitleer waar een laag kunststof (het PU of Polyurethaan) overheen wordt geplakt of gelijmd als een beschermende laag. Dit betekent dus dat er wel leer in PU leer wordt toegepast, maar dat het officieel geen écht leer mag heten. Daarom moet dit ook altijd vermeld worden.

De voordelen van PU leer

PU leder heeft een aantal voordelen ten opzichte van echt leder of andere stoffen. Omdat het een kunstleer is, is een bureaustoel van PU leer in de meeste gevallen stukken goedkoper dan een stoel van echt leer. Of je dat ook in kwaliteit merkt? Dat hangt ervan af. Tegenwoordig zijn sommige kunstleren nauwelijks te onderscheiden van echt leer. Het enige grote verschil is de duurzaamheid. Een echt leren stoel is vele malen duurder, maar slijt wel minder snel. Dit is eigenlijk het voornaamste punt om wel of niet voor PU leer te kiezen.

De keuze voor PU leer is aan u

Het is dus vooral persoonlijke smaak en de insteek waarvoor u uw stoel of bank van PU leer wilt gebruiken. Als u bureaustoelen zoekt van slijtvast materiaal dat lang meegaat, is PU leer minder geschikt. Als u echter op zoek bent naar een snelle en goedkope oplossing voor uw stoelenprobleem, is PU leer een goede oplossing. Stoelen van PU leer gaan doorgaans zo’n vijf en maximaal tien jaar mee alvorens ze echt merkbare sporen van slijtage gaan vertonen.

Laat u informeren

Twijfelt u nog welke bureaustoel het best in uw kantoor of werkruimte past? Neem gerust een kijkje in onze webshop. Vindt u niet wat u zoekt? Neem dan contact met Jetchair op. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze van uw bureaustoel. Ons team staat u graag ter woord. Ook is het mogelijk om onze winkel in Geldrop (Noord-Brabant) te bezoeken.