Wanneer kiezen voor een kassastoel</

Een kassastoel of loketstoel is geschikt voor werknemers die voor een langere tijd moeten zitten. Vaak zijn dit mensen die achter de kassa werken, vandaar de naam. De stoel is vrij eenvoudig qua opzet en heeft weinig opsmuk. Hierdoor past hij beter in de vaak, minimale ruimte, van het kassahokje. Maar ook op andere plekken kan een kassastoel handig zijn. Zoals werk aan de lopende band waarbij het belangrijk is dat werknemers met lang kunnen blijven zitten in een comfortabele houding. Een kassastoel zorgt dan ook voor een goed steuntje in de rug. Lees hier meer over waarom het verstandig is om voor een kassastoel te kiezen.

Het uiterlijk van de kassastoel

Zoals gezegd moet een kassastoel in kleine kassahokjes passen, maar moet hij ook makkelijk te bereiken zijn. Daarom tref je vaak geen armleuningen aan bij deze stoelen. Hierdoor is het eenvoudiger voor de werknemer om op de stoel te gaan zitten of er af te stappen. Ook kenmerkt een kassastoel zich doordat hij doorgaans geen wielen heeft. De stoel blijft hierdoor beter staan en gaat zeker niet rollen tijdens de werkzaamheden. Als er echter meer vrijheid is in het kassahokje bestaan er zeker ook modellen die wel uitgerust zijn met wielen of armleuningen om het comfort te verbeteren.

 Houding op een kassastoel

Omdat werknemers voor een lange tijd op dezelfde stoel zitten, is het belangrijk dat de houding van het lichaam in de gaten wordt gehouden. Zo moeten bij een goede stoelhouding beide voeten plat op de vloer kunnen staan en moet de rugleuning voldoende steun geven. Ook gangbaar zijn flexibele rugleuningen die naar de vorm van uw rug staan. Let hierbij wel op dat u of uw werknemers niet onderuitgezakt of met een scheve rug zitten. Dit kan, door een beweegbare leuning, leiden tot rugklachten. Mochten er wel armleuningen aan de kassastoel zitten, dan is het verstandig om ook deze goed af te stellen. Zo hebben uw armen en ellebogen eveneens een comfortabele houding.

Groot aanbod, lage prijzen

Bij Jetchair vindt u een breed aanbod kassastoelen. Doordat wij tweedehands modellen in een goede staat aanbieden, kunnen we onze prijzen laag houden. Onze stoelen worden, voordat ze in de verkoop gaan, eerst grondig gecheckt en eventueel hersteld. Hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan als u onze producten koopt. Benieuwd naar wat Jetchair voor u kan betekenen? Kijk dan verder op onze webshop of bezoek onze winkel in het Noord-Brabantse Geldrop. Ook als u nog vragen heeft kunt u terecht bij ons team door contact met ons op te nemen. Wij staan graag voor u klaar om u te helpen bij uw keuze.