Wanneer is je bureaustoel aan vervanging toe?

Een tandenborstel, lenzenvloeistof of een handdoekje op het toilet: allerlei zaken die we in het dagelijks leven regelmatig vervangen. Gek genoeg doen we dit niet met een ander dagelijks gebruiksvoorwerp: de bureaustoel. Waarom eigenlijk niet? En wanneer is je stoel eigenlijk toe aan vervanging? 

De leeftijd van je bureaustoel

Geheel afhankelijk van hoe intensief je bureaustoel wordt gebruikt, kan een gemiddelde stoel al gauw zo’n vijf tot zeven jaar meegaan. Dit is echter wel geheel afhankelijk van diegene die er op zit. Draag je bijvoorbeeld vaak een spijkerbroek? Dan zal de bekleding op de zitvlakken sneller slijten dan wanneer je als vrouw een rok of als man een pantalon draagt.

Let op de bekleding

Hierboven al even benoemd, maar zeker niet onbelangrijk: de bekleding. Ga bij voorkeur altijd voor een neutrale en donkere kleur zoals zwart, blauw, grijs of rood. Merk je dat de bekleding begint te slijten? Gooi je stoel dan niet meteen bij het grofvuil! Bekijk ook eens of je hem opnieuw kunt laten bekleden. Tip: je kunt ook gerust een ouder model kopen en deze opnieuw laten bekleden in plaats van je gehele zitgerij gelijk te vervangen.

Piepen en kraken

Een piepende of krakende bureaustoel hoeft niet meteen het einde in te luiden van dat exemplaar. Meestal kun je vervelende stoelgeluiden eenvoudig oplossen door de draaivlakken en fittingen te voorzien van een beetje WD-40 of olie. Mocht de stoel geluid blijven maken en worden je collega’s je gedraai langzaam maar zeker beu: kijk dan alvast uit naar een nieuw of tweedehands exemplaar. En o ja: vergeet ook niet om de wielen regelmatig een beurt te geven en check of alles nog soepel rolt. 

Pijn en motivatie

Wanneer je merkt dat je last van pijntjes krijgt en hierdoor blijvend gehinderd wordt, is de tijd rijp om je bureaustoel te vervangen. Je motivatie kan ook lijden onder een versleten bureaustoel met bijvoorbeeld een uitgesleten zitdiepte. De belangrijkste eigenschap van een stoel is dat hij lekker zit natuurlijk.

Op zoek naar een nieuwe bureaustoel? Kijk eerst eens op onze website en bespaar al gauw enkele tientallen euro’s. 

Ruime keuze uit diverse modellen en uitvoeringen