Waar moet ik op letten bij de wielen van een bureaustoel?

Normaal gesproken let iedereen bij de aanschaf van een nieuwe bureaustoel altijd op de rug- of armleuning. De wielen worden vaak vergeten. Dit is zonde, aangezien wielen onder een bureaustoel belangrijk zijn voor het comfort. Zonder goede wielen zou u immers niet goed kunnen bewegen op uw stoel, maar kan ook de vloer beschadigd raken. Jetchair vindt het belangrijk dat alles aan een stoel klopt. Hier leest u meer over het belang van goede wielen alsmede de verschillende soorten wielen die u kunt aantreffen onder een bureaustoel.

Harde of zachte wielen

Een belangrijk verschil tussen de wielen van uw bureaustoel is of ze hard of zacht zijn. Harde wielen zijn minder geschikt voor parket, tegels of linoleum. Dus een harde ondergrond. De wielen kunnen gaan schuiven, waardoor er kans op krassen in de vloer ontstaat. Zachte wielen zijn hier geschikter voor omdat deze voorzien zijn van een beschermlaagje rondom de wielen, zoals rubber of plastic. Deze zachte wielen zijn echter minder geschikt op een zachte ondergrond zoals tapijt of vloerbedekking. De wielen kunnen namelijk erg stroef gaan rollen. Kies daarom zachte wielen op een harde ondergrond en harde wielen op een zachte ondergrond. Dan zijn er ook nog de multifunctionele wielen. Deze rollen zowel op een harde als zachte ondergrond. 

Controleer de wielen regelmatig

Niet alleen het materiaal van de wielen is belangrijk. Het kan zomaar voorkomen dat de wielen minder goed gaan draaien. Dit soort problemen zijn makkelijk te voorkomen door de wielen een paar keer goed te smeren. Ook is het goed om de wielen bij een schoonmaakbeurt te controleren op haartjes van een tapijt of stof. Na verloop van tijd kan namelijk vuil en stof rondom het wiel raken, waardoor het wiel minder goed draait. Even de stoel omdraaien om stof en vuil te verwijderen is dan vaak een goede remedie. Mocht de ondergrond de stoel hinderen, dan kunt u overwegen om een stoelmat onder uw bureau te leggen. Hierdoor rollen de wielen doorgaans beter.

Lastig kiezen? Neem contact op!

Indien u het nog steeds lastig vindt om de juiste keuze te maken voor uw bureaustoel of wanneer u twijfelt over de geschikte wielen onder uw nieuwe zitgerei, kunt u hulp van Jetchair inschakelen. Bij ons vindt u een breed aanbod verschillende soorten en maten bureaustoelen met passende wielen. Zie het in onze webshop of raadpleeg bij vragen ons professionele team. Contact opnemen gaat eenvoudig door middel van onze contactpagina.