Waar moet een kassastoel aan voldoen?

Kassastoelen zijn bijzondere stoelen. Ze kenmerken zich door een verhoogd zitvlak. Dit is nodig om goed bij de lopende band en het kassysteem te kunnen. De kassastoel heeft als belangrijke eigenschappen dat hij wendbaar moet zijn en tegelijkertijd een hoog niveau van comfort moet hebben. De persoon die op de kassastoel moet immers met een goede lichaamshouding zijn of haar werkzaamheden achter de kassa uit kunnen voeren. Het verhoogde model van de kassastoel kom je overigens ook tegen in andere beroepsgroepen: denk aan een kapper, schoonheidsspecialist of masseur. Over het algemeen beroepen waarbij een hoge wendbaarheid wenselijk is. Meer weten waar een goede kassastoel aan moet voldoen? Lees er hieronder meer over. 

Wendbaarheid en flexibiliteit

Eigenlijk is een kassastoel in principe vaak niet meer dan een verhoogde kruk die rond kan draaien. Hierdoor wordt de flexibiliteit van de werknemer echter vergroot: hij of zij kan zo snel bij of onder de toonbank om producten aan te geven of iets onder de kassa te pakken. Om die wendbaarheid te vergroten heeft een kassastoel meestal geen armleuningen, zo kan de persoon de stoel onder het werkblad schuiven. Ook een rugleuning kan ontbreken; al wordt afgeraden om dan voor een langere periode (meerdere uren achtereen) op deze kruk of stoel te zitten. Een voetensteun voor stabiliteit tijdens het werk en wieltjes om de stoel heen en weer te rijden maken de kassastoel af. 

De kosten van een kassastoel

Kassastoelen koopt men vaak in grote hoeveelheden. Zeker in het geval van (grote) winkels worden in een keer meerdere kassastoelen aangeschaft of vervangen. Hierdoor wordt de prijs ook beduidend lager. Wil je écht een stoel voor een scherpe prijs? Mogelijk is een tweedehands kassastoel dan iets voor jou. Zo hebben wij ook een groot aanbod kassastoelen in het assortiment. Dit zijn weliswaar gebruikte kassastoelen, maar worden door ons voorzien van een nieuwe bekleding. Ook worden kapotte onderdelen gerepareerd. Zo heb je een kassastoel zo goed als nieuw voor een sterk gereduceerde prijs. 

Aanvullende eigenschappen

Een kassastoel wordt intensief gebruikt: dag in dag uit. Daarom is het belangrijk dat een goede stoel van slijtvaste materialen wordt gemaakt. Over het algemeen zijn dit materialen zoals katoen, leer of ander soort stof die tegen een stootje kunnen. Anderzijds is een hendel om de stoel op een makkelijke en snelle manier te verhogen of te verlagen een vast onderdeel. 

Welke stoel voor mijn bedrijf?

Wil je hulp bij het uitkiezen van een kassastoel? Neem dan gerust contact op met Gebruiktebureaustoel.nl. Wij staan je graag te woord met passend advies om de juiste keuze te maken zodat zowel jij of je werknemers op een goede stoel zitten. Ons assortiment wordt constant voorzien van nieuwe modellen, zodat je altijd wel een passende kassastoel vindt naar jouw smaak. Wil je je stoel zelf al eens uitproberen? Bezoek dan onze showroom in het Noord-Brabantse Geldrop.