Welke verschillende stoelen zijn er voor op kantoor?

Welke verschillende stoelen zijn er voor op kantoor?

Voor en stoel op kantoor is het in eerste instantie belangrijk dat hij lekker zit en dat uw collega’s of personeel zo comfortabel kunnen werken. Zeker bij afdelingen waar mensen langer dan vijf uur zittend werken is het belangrijk dat er de juiste stoelen in huis zijn. Gelukkig bestaat er voor ieder kantoor een breed scala aan diverse stoelen. Wij zetten alle tips voor je op een rijtje. Zodat het makkelijk kiezen wordt om de juiste stoel te kiezen voor jouw kantoor.

De vergaderstoel

De vergaderstoel is een vaak onderschatte stoel, maar neemt toch een belangrijke rol in menig kantoorgebouw in. Vergaderingen vormen vaak de spil van de bedrijfsvoering. Niet alleen is een vergadering het moment van de dag waarbij het management zijn taken delegeert, het is ook een plek waar belangrijke beslissingen worden genomen en waar klanten soms ontvangen worden. Goed meubilair en met name goede stoelen zijn daarvoor onmisbaar. Kies bij voorkeur stoelen uit die een wat harde rugleuning hebben, zo vermijd je het risico dat collega’s of personeel tijdens de vergaderingen onderuitzakt. Het houdt iedereen alert.

Het juiste model, het juiste kantoor

En dan heb je natuurlijk de bureaustoelen die doorgaans door de gehele kantoorruimte te vinden zijn. Deze stoelen worden vaak intensief gebruikt. Zorg er daarom voor dat je stoelen van een degelijke kwaliteit achter de bureaus zet. Aangezien het personeel vaak de meeste uren van een dag zitten achter hun bureaus doorbrengen, moeten de stoelen van een zodanige kwaliteit zijn dat men goed zit. Hier bestaan speciale, ergonomische modellen voor die zorgen voor het perfecte steuntje onder de armen en rug.

Een snelle zetel

Tevens zijn er ruimtes in het kantoor die niet zo intensief gebruikt worden als de bureaus. Denk daarbij aan bepaalde afzonderingsruimtes of overlegtafels die niet zozeer als een aparte vergaderruimte worden gezien. Vaak wordt er dan ook even kort aan deze tafels of op deze plekken overlegt. Om fit en actief te blijven kun je ervoor kiezen om hier krukken te plaatsen. Doordat krukken geen rugleuning hebben, moet men voorover op de tafel leunen. Zo blijft men beter bij de les en kan elkaar goed horen tijdens de vergadering Het contact tussen de aanwezigen verbetert hiermee dan ook aanzienlijk.

De juiste stoel kiezen moeilijk? Welnee!

Een juiste bureaustoel kiezen voor op kantoor is misschien een lastige keuze. Zeker wanneer je niet goed weet waar je moet beginnen. Maak daarom voor jezelf altijd een schematisch overzicht van welke afdelingen je het eerst wil aanpakken en voorzien van nieuwe stoelen. Ook het type stoel is daarbij erg belangrijk. Kom je er niet aan uit? Neem dan contact op met gebruiktebureaustoel.nl. Niet alleen vind je bij ons een groot en voordelig aanbod van diverse bureaustoelen, we staan je ook nog eens graag bij met advies op maat over ons diverse aanbod.