Opties voor gekleurde bureaustoelen

Bureaustoelen zijn er in verschillende maten en van een diverse kwaliteit. Dit heeft met de gebruiksfrequentie van de stoelen te maken. Doorgaans, zeker in de bedrijven- en kantoorwereld, wordt een stoel minimaal acht uur per dag gebruikt. Een ruimte waar veel mensen per dag werkzaam zijn vraagt niet alleen om een ergonomisch goede bureaustoel, maar ook om een stoel die bijdraagt aan beleving in je kantoor. Hoe dit kan? Kleuren zijn belangrijk voor mensen en kunnen bijdragen aan een bepaalde werksfeer, een goede werkomgeving en ook rust die de arbeidsprestaties ten goede komt. In dit blog staan we dan ook stil bij de diverse kleuren die geschikt zijn voor bureaustoelen.

Donkere tinten

Donkere tinten komen het vaakst voor in een kantoorinrichting. Dit komt door de elegantie en strakke stijl die zwarte of donkerbruine meubels kenmerkt. Ook donkergrijs of donkerblauw zijn kleuren die een bepaalde zakelijke uitstraling hebben. Donkere stoelen horen dan ook in een bureau met een wat meer klassieke uitstraling of juist een kantoor waarin strakke designs en weinig kleur centraal staan.

Kleurrijke tinten

Andere kleuren die we vaak terugzien bij bureaustoelen zijn rood, blauw of groen. Rood wordt gezien als een zachte kleur en is niet zo fel. Blauw of groen ogen daarentegen wat zakelijker en passen dan ook bij bedrijfsinrichtingen die zich neutraler willen opstellen. Geel of andere opvallende kleuren zoals paars en oranje kunnen ook, maar vraag je hierbij wel af of het niet te druk wordt. Mocht je als bedrijf echter graag op willen vallen of iets unieks uitstralen, dan zijn deze kleuren juist een aanrader.

Stoelen met patronen en figuren

Tot slot de stoelen die een patroon of figuur in de bekleding hebben. Het is echt afhankelijk van de sfeer die je met je kantoor wil uitstralen om dit soort stoelen in je kantoor te hebben staan. Een patroontje kan, in sommige gevallen, ouderwets ogen of juist heel rommelig. Neem dit dus altijd in gedachten. Wanneer je echter graag wil opvallen met je interieur is het echter wel een mogelijke optie

De juiste stoel kiezen

De juiste stoel voor het kantoorinterieur kiezen kan dus een flinke klus zijn. Gelukkig kun je tegenwoordig online veel informatie vinden over de juiste kleurencombinaties. Er is echter een ding dat je online niet vindt: het uitproberen van de bureaustoel. Dit is erg belangrijk om te weten of collega’s of werknemers goed en lekker zitten. Gelukkig kun je hiervoor terecht bij erkende bedrijven zoals Gebruiktebureaustoel van Jetchair. Wij hebben een grote voorraad bureaustoelen tegen gereduceerde tarieven. Neem vandaag nog contact met ons op.