Hoe stel ik mijn bureaustoel in?

Hoe stel ik mijn bureaustoel in?

 

Het is zéér belangrijk dat een bureaustoel goed is ingesteld. Hiermee kunt u niet alleen lekkerder in de bureaustoel zitten, maar u kunt hierdoor ook een ergonomische werkhouding aannemen. Hiermee worden véél lichamelijke klachten voorkomen. Veel mensen vragen zich af hoe zij een bureaustoel het beste kunnen instellen. Hieronder vindt u de instructie hiervoor.

 

Waarom het belangrijk is om bureaustoelen goed in te stellen

 

Een bureaustoel kan van de beste kwaliteit zijn en volop zijn voorzien van geavanceerde instelmogelijkheden maar op het moment dat deze niet goed worden gebruikt, zult u niet optimaal in de stoel zitten. Dit is echter wél belangrijk, omdat u vaak een langere tijd in de bureaustoel zult doorbrengen. Een verkeerd gebruikte bureaustoel is váák de oorzaak van veel lichamelijke klachten! Alleen al om die reden is het belangrijk om bureaustoelen goed in te stellen.

 

De doelstelling van het instellen van de bureaustoel is om ervoor te zorgen dat dit kantoormeubelstuk één geheel vormt met uw lichaam en dat u hier in een ontspannen houding op kunt zitten.    

 

Hoe stel ik mijn bureaustoel in? Volg dit stappenplan!

 

  1. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van de bureaustoel om te ontdekken wat de instelmogelijkheden van de stoel zijn en hoe u deze kunt gebruiken.
  2. Stel de zithoogte in. Als u op de bureaustoel zit, moeten uw benen een hoek van 90 graden maken als uw voeten volledig op de grond staan.
  3. De zitting kan op een dusdanige positie worden geplaatst dat u lekker en comfortabel zit, maar dat de bloedvaten in uw knieholten niet worden afgekneld door de zitting.
  4. Pas de armleuningen aan zodat u uw werk aan het bureau kunt uitvoeren in een houding waarbij uw armen een hoek maken van 90 graden én hierbij ontspannen op de armleuningen rusten.
  5. Pas de rugleuning aan op de lengte van uw rug. Het is hierbij de bedoeling dat de kromming van de rugleuning aansluit op uw rugholte. Bij geavanceerde stoelen kunt u de lendensteun aanpassen waarmee u de bolling van de rugleuning kunt aanpassen. Het is de beste keuze om te zorgen dat de stoel op zoveel mogelijk punten contact heeft met het lichaam. Op deze manier zorgt u dat de stoel één geheel met uw lichaam wordt.

 

Het is zeker verstandig om de tijd te nemen om de bureaustoel op de juiste manier af te stellen. U zorgt hiermee dat u een langere tijd zonder klachten van de stoel gebruik kunt maken. Zie dit dan ook gerust als een nuttige tijdsinvestering! Wilt u meer weten over bureaustoelen? Bekijk de website van Jetchair.