Hoe reinig ik een bureaustoel?

Hoe reinig ik een bureaustoel?

 

Uw bureaustoel is onderdeel van uw werkomgeving en moet uiteraard af en toe gereinigd worden. Dat lijkt logisch maar gebeurt in de praktijk weinig omdat niet veel mensen weten hoe een bureaustoel gereinigd moet worden. In dit artikel leggen we uit waarom het belangrijk is om bureaustoelen regelmatig goed schoon te maken en hoe u deze klus het beste kunt aanpakken.

 

Waarom het regelmatig schoonmaken van bureaustoelen zo belangrijk is

 

Wat weinig mensen beseffen is dat een bureaustoel regelmatig goed moet worden schoongemaakt. Deze kantoormeubels worden immers vaak intensief gebruikt. We zitten vaak uren op deze stoel en hebben dus direct contact met de stoffering.

 

De vervuiling van een bureaustoel is in twee categorieën in te delen:

 

  • De zichtbare vervuiling in vorm van kringen, vlekken en kruimels;
  • De onzichtbare vervuiling in vorm van huisstofmijt, huidschilfers en bacteriën.        

 

Veel mensen kiezen ervoor om een bureaustoel te reinigen als ze zich storen aan de zichtbare vervuiling, maar het is juiste de onzichtbare vervuiling die het meest gevaar zal vormen voor de gezondheid. Een bureaustoel is vaak een heerlijke omgeving voor huisstofmijt. Er is voldoende voedsel om zich te ontwikkelen, de vochtigheidsgraad is perfect en de temperatuur ook omdat u deze door lekker lang op de stoel te zitten in stand houdt!

 

Vooral mensen met astmatische aandoeningen hebben veel last van deze vervuiling. Daarnaast kan een vervuilde stoel ook lichamelijke klachten veroorzaken als eczeem, hooikoorts, verstopte neus, tranende ogen, jeukende huid en andere allergieën. Dit heeft uiteraard een direct resultaat op de productiviteit.

 

Hoe reinig ik een bureaustoel?

 

Het is zeker mogelijk om een bureaustoel zelf te reinigen. Het beste is uiteraard om deze met regelmaat grondig uit te zuigen met een stofzuiger. Reinig een bureaustoel in dat geval met de stofzuiger op de hoogste stand. Hiermee worden de grootste problemen al weggenomen.

 

Voor de grotere schoonmaak zijn er diepreinigingsmachines verkrijgbaar. Met deze speciale apparatuur wordt er een speciale vloeistof in de bekleding gespoten. Deze vloeistof is in staat om het vuil, dat zich binnen in de bekleding heeft genesteld te absorberen. Na een korte inwerktijd wordt de vloeistof weer uit de stoel gezogen met een waterstofzuiger. Uiteraard moet de stoel na deze handeling even drogen, maar is weer een stuk schoner.

 

Het reinigen van bureaustoelen zelf doen?

 

U kunt het reinigen van bureaustoelen uitbesteden maar u kunt deze klus ook zelf doen. Er zijn diverse goede bekleding reinigers verkrijgbaar. U zorgt hiermee dat u langer en op een gezonde manier van uw bureaustoel gebruik kunt maken. Bent u op zoek naar een nieuwe bureaustoel? In onze webshop vindt u een ruim aanbod.

Het reinigen van een bureaustoel