Waar moet ik op letten bij kopen van een ergonomische bureaustoel?

Waar moet ik op letten bij kopen van

een ergonomische bureaustoel?

 

Als je veelvuldig gebruik maakt van je bureau, is een ergonomische bureaustoel absoluut onmisbaar. Hiermee voorkom je lichamelijke klachten. Dit wordt vaak onderschat. Het is daarom goed om op een aantal zaken te letten bij het kopen van een ergonomische bureaustoel.

 

Een goede zithouding is enorm belangrijk om blijvende lichamelijke klachten te voorkomen. Veel van deze klachten ontstaan langzamerhand en zullen niet direct opgemerkt worden. Dit kun je dan ook zien als een groot sluimerend gevaar. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een ergonomische bureaustoel.

 

Hou hier rekening mee bij het aanschaffen van ergonomische bureaustoelen

 

Als je je er een beetje in verdiept hebt, is het je ongetwijfeld opgevallen dat bureaustoelen verkrijgbaar zijn in een grote diversiteit aan uitvoeringen. Het is belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden als je ergonomische bureaustoelen wilt aanschaffen:

 

  • Hoe lang je gebruik maakt van de stoel;
  • Wat het karakter is van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden;
  • Wat de lichaamsbouw is van de gebruiker.

 

Je zult direct begrijpen dat het gewenst is om de beschikking te hebben over meer afstelmogelijkheden als je langer van de stoel gebruik maakt en dat het uiteraard prettig is om de stoel te kunnen afstellen op het gewicht en de lichaamsbouw van de gebruiker. Wat veel mensen zich niet direct beseffen is dat dit ook van belang is als er precieze werkzaamheden moet worden uitgevoerd. Een bureaustoel die niet prettig zit, gaat immers ten koste van de concentratie.

 

Waar je op moet letten bij kopen van een ergonomische bureaustoel

 

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij kopen van een ergonomische bureaustoel. Dit heeft voornamelijk betrekking op de instelmogelijkheden:

 

  • De zithoogte en zitdiepte van de bureaustoel moeten dusdanig kunnen worden ingesteld dat je voeten plat op de grond kunnen staan en dat je benen een rechte hoek kunnen vormen.
  • Daarnaast moeten ook de armen een rechte hoek kunnen maken en ondersteuning krijgen van armleuningen. De armen moeten tegen het lichaam aan geplaatst kunnen worden.    
  • De rugleuning moet goed (volledig) de holling van de rug opvullen. Hiervoor moet de rugleuning kunnen kantelen, zonder dat hier te veel kracht voor nodig is.

 

Veel mensen denken dat dit soort geavanceerde bureaustoelen erg duur zijn maar daar zul je anders over denken als je het aanbod van Jetchair ontdekt hebt. Wij bieden uitstekende tweedehands ergonomische bureaustoelen tegen een zeer scherpe prijs.