Een bureaustoel uitkiezen: waar let je op?

In dit blog leggen we u uit waar u op moet letten als u een bureaustoel koopt. Jetchair heeft een groot aanbod in (jong) gebruikte bureaustoelen. Hierdoor heeft u een goede bureaustoel tegen een altijd lage prijs. Wij begrijpen als geen ander dat een stoel die goed zit ook bijdraagt aan betere prestaties op het werk. Zeker als u een zittend beroep uitvoert is een fijn zittende bureaustoel onmisbaar. De kans op nek- en rugklachten bij een bureaustoel is altijd aanwezig. Lees hieronder meer over hoe u dit kunt voorkomen en waar u zoal op moet letten bij het uitkiezen van nieuwe stoelen.

De juiste kleur en maat bureaustoel

Als u inderdaad het grootste deel van de dag een stoel nodig heeft, kunt u het best een stoel uitkiezen die goed zit. Maar wat is zo’n stoel? Allereerst is het belangrijk dat de rug- en armleuningen goed kunnen worden afgesteld. Deze geven u ondersteuningen en zorgen ervoor dat u zo min mogelijk kans krijgt op rug- of nekklachten. Daarom is het misschien niet onverstandig om een bureaustoel uit te proberen. Zeker als u snel vatbaar voor dit soort klachten bent. Neemt uw rug een natuurlijke vorm aan tijdens het zitten? Zit u niet onderuit gezakt? Wat ook belangrijk is, en waar u mogelijk niet meteen aan denkt, is dat een bureaustoel een geschikte kleur moet hebben. Als meubelstuk moet het immers in uw woning of kantoorinterieur passen. Houd hier rekening mee bij het uitkiezen.

Juiste afstelling

Om het ideale zitcomfort te bereiken, moet u de stoel goed af kunnen stellen. Dit kunt u uitproberen. Werken de arm- en rugleuningen nog goed? Top! Zo niet, dan is het tijd om ze juist af te stellen. U dient bij een juiste zithouding altijd een hoek van negentig graden aan te houden met uw knieën, dit is beter voor uw rug. Daarbij moeten uw voeten stevig op de grond kunnen staan.

Een schone bureaustoel

Ook is het belangrijk dat de bureaustoel schoon is en makkelijk is schoon te maken. Een stoffen bekleding is makkelijk vatbaar voor stof. Ook als er vlekken in de bekleding zitten of wanneer er beschadigingen zijn kan dat uw zitcomfort aantasten. Gelukkig verkoopt Jetchair alleen gebruikte bureaustoelen die gekeurd en gecontroleerd zijn op eventuele mankementen. Onze stoelen worden bij een mankement gerepareerd en bovendien schoongemaakt voordat ze verkocht worden.

Advies nodig? Laat je bijstaan

Vindt u het nog lastig om een juiste keuze te maken? Dat is bij Jetchair geen probleem. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste bureaustoel. In onze vestiging in Geldrop kunt u bovendien onze verschillende modellen uitproberen. Ook als u vragen of interesse heeft in een gebruikte bureaustoel van Jetchair kunt u altijd contact met ons opnemen. Ons team helpt u graag bij het zoeken en afstellen van uw nieuwe bureaustoelen.